14.09.2014 г., 22:55 ч.

Пътник закъснял 

  Поезия » Любовна
550 0 0

Омръзна  ли  на  твоите очи
да скитат в женските брътвежи,
да плъзгат леки светлини,
умът им да ги забележи?

Умора   просна ли крака,
подути, прашни и безпътни
на всяка  следваща врата...
И побелял от прах дъхът ти
се спира стар, отчаян, озверен
почуквайки за сетен път във двора.
Отчетлив звън. Звъниш на мен?
Объркал си се. Много нови хора
отварят и говорят през глава.
А ти учудено разпитваш ги: "Къде е?"
"О, беше тук, но после проигра
 сърцето си в казино и прокле я*..."
Създаде нас, междините  души
да  се представяме за нея.
А тя  недостижима е. Над  нас лети.
В момента сигурно се смее...


*Любовта 

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??