4.08.2021 г., 12:15 ч.

Пътувам към дома 

  Поезия
1448 8 20

Прибирам се. Пътувам към дома.
Там всичко е красиво. И е мое.
Почти дочувам старата чешма,
очакваща ме с песен, зад завоя. 

 

Дори и най-примамливият път,
понякога, в сърцето натежава.
Отивам там, в прекрасния си кът,
лишен от суета, стремеж и слава. 

 

Пътувам към онази свобода,
да съм дете и цвят, или пък птица
и да се къпя в изворна вода,
под ласкавите, слънчеви зеници. 

 

Завръщам се към всичките неща,
на глътките живот придали същност.
Домът е принадлежност, бряг, мечта,
а пътищата... Пътищата свършват. 

 

Прибирам се. И сякаш странен сън
отива си от морните клепачи...
В далечината, някъде навън,
пътеките за стъпките ми плачат.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??