3.12.2008 г., 20:12 ч.

Пътуването на поета 

  Поезия » Философска
423 0 3

Отнесе се поетът с сила нова
към странни дебри, с парещи основи.
Попита за страната на покоя,
където бъдното не знае дните нови.

Поетът запиля се и попадна
в полета и пространства нови, жадни,
където всяко питане е мнимо
и всеки пропилян ден - анонимен.

Поръси питата си с нова сол -  утеха,
усмихна се накриво на успеха,
преправи дрехата си, сложи и пайети
и втурна се да гони свойте клети...

... измамени, изгубени съдби,
проклети...   ...
...
...

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??