12.04.2012 г., 11:12 ч.

Пътят 

  Поезия » Философска
407 1 3

Мъжът вървеше по пътя,

път, ужасно стръмен, кален и жесток...

Бе забравил що е то надежда, радост и усмивка;

бе забравил всички, себе си дори.

Вървеше цял живот по този път.

Път, ужасно стръмен, кален и жесток.

Един ден от някъде се прокрадната светъл лъч.

Бавно светлината погълна тъжната мъгла.

Топло, ярко сияние, невиждано досега.

- Какво си ти – попита мъжът.

- Аз съм твоята мечта – отвърна лъчът.

- Не вярвам, мечтите са само за деца.

Ти си лъжа.

Лъчът засия още по-силно.

Топлината му стана още по-приятна.

На небето се показа синева.

Нямаше я вече сивата тъжна мъгла.

Калта по пътя роди цветя.

Мъжът онемя.

Стоеше сам, виждайки живи собствените си мечти.

Погледна към лъча светлина и отрони безмълвни сълзи.

Сърцето му го караше да плаче.

- О, колко е красиво – каза той.

Сънувам, че съм жив.

© Ерджан Бекир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "- О, колко е красиво – каза той.
    Сънувам, че съм жив."

    Хм... обикновени думи... с необикновено въздействие...
    Замисляш!
    Поздравления!
  • понякога нещата са пред нас и ние просто не искаме да ги приемем, не мисля, че си разбрала какво искам да споделя...
  • слънчевия лъч е вярата,ако не вярваш няма да го видиш никога.Аз например го видях след, като вятъра/този, който ми пречеше да видя слънцето/издуха облаците дето скриваха слънцето.Вярвай има чудеса и стават чудеса стига да повярваш.
Предложения
: ??:??