8.07.2022 г., 14:34 ч.  

Пътят е начертан 

  Поезия
186 4 4

Единствен път е, смърт Живот да ражда.

Платени бяха всичките ни грехове.

Живеехме в пустинята на вечна жажда.

Оставени сами на свои страхове.

 

Кръвта му, светла диря начерта ни

и Пътя към затворени врати,

Със Любовта Той ключа завеща ни,

за вечността на нашите души.

 

В оковите на дявола ще бъдем тленни,

създава той "щастливите" съдби.

От "лукса" му оставаме навеки земни

за грош продали чистите мечти.

 

Безкрайно малко Бог от нас поиска,

да бъдем просто негови деца.

С молитва чиста Пътят да изминем,

да влезе тихо в нашите сърца.

 

Смъртта Христова, тя Живот ни даде,

дали ще разберем това ?

© Гедеон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Със Зиги. Не сме дорасли, за да разберем или да се откажем от илюзиите си.
  • Може би сме твърде малки, та да го разберем изцяло. Ама не ни трябва мозък, май, нали? Тези неща с друго се разбират! 😊😊😊
  • Благодаря, Антоанета и Тъжен лирик.
  • Стихът е издържан във всяко отношение - форма, смисъл. И страхотно послание!
Предложения
: ??:??