12.04.2021 г., 20:29 ч.

Пътят към звездите... 

  Поезия » Друга
156 2 0

 

Пътят към звездите...

                     

                                Per aspera ad astra *

 

Във о́рбитите дръзки на мечтите

е много трудно да намериш сам –

любов, която пътя до звездите

желае с теб да извърви до там...

 

А толкоз лесно е да я изгубиш

и във житейската мъглявина́

на кръстопът объркан  да се чудиш...

... А вярната посока е една!...

 

Затуй, веднъж открил ли си Човека,

със който можеш път да споделиш –

 пази го, че звездите са далеко

и сам ще ти е трудно да вървиш...

 

И не оставяй гняв да те обсе́би,

не искай винаги да бъдеш прав –

не се мисли ти за доказан гений!...

... А кратка лудост е и всеки гняв!...

 

А в дива ревност нашата Планета

със майчина любов над нас кръжи́

и в гравитационните полета

на своята първичност ни държи́...

 

В пътуването  дълго до звездите –

любов ти трябвя... Просто разбери́!...

Да можеш: там  да отнесеш мечтите,

а и цветя да засадиш дори́...

 

12.04.2021.                                                           

*лат. „ През стръмнините към звездите“

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??