24.10.2023 г., 11:01 ч.

Пътят на иконата 

  Поезия » Философска
211 0 4

Понесли тежката икона
и с мисли за нещастни дни
вървят притихнали по склона
приведени мъже, жени.

 

Във ранна утрин мразовита 
към горска пещера вървят,
там пред иконата открита
да молят мир и благодат.

 

Да бъдеш мравката пред Бога,
това ли трябваше да си,
нещастнико, що в изнемога 
се молиш той да те спаси.

 

Роден си за да бъдеш смъртен,
да страдаш и да легнеш в гроб,
отгдето няма да се върнеш,
но не и за да бъдеш роб.

 

Но те вървят, вървят по склона
притихнали мъже, жени,
понесли тежката икона
и мисли за нещастни дни.

© Огнян Железов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??