29.06.2019 г., 20:28 ч.

Пътят на погледа ми 

  Поезия » Друга
428 0 0

Пътят на погледа ми

 

Пътят на погледа ми към хоризонта се скъсява.
Вече той е съвсем близо до краката ми.
Ако прекрача, в него ще се спъна и тогава
ще падна по очи, от болката разплакани.

 

Стоя в своя ъгъл, със сенки тъмнина погълнат...
Говоря със сърцето, душата си и само там
намирам свят без хоризонти да ме спъват
и светлина, светлина като в Божествен храм.

 

От нея наливам с двете треперещи ръце.
Глътка, по глътка, с наслада я отпивам.
Открива се пред мен безкрайното небе.
В него, съкровени, стиховете си изливам...

 

29 06 2018

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??