15.02.2013 г., 5:02 ч.  

Раждане 

  Поезия » Друга
702 0 6

И аз не знам, и аз не знам,

от сън когато се изнижа,

на листа бял какъв колан

ще вържа, стих да каканижа.

 

Стоя, замислен в тишина,

стоя и чакам как отново

една божествена ръка

ще сложи чаканото слово.

 

И после ще излее в стих

изстраданото през деня ми –

в нощта, когато се родих,

в заченатото ми цунами.

 

А щом стихийната вълна

тук, върху листа ми, премине

на слънчевата светлина

самата муза ще ми смигне.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??