26.10.2008 г., 20:26 ч.

Ранената скала 

  Поезия » Пейзажна
509 0 6
РАНЕНАТА СКАЛА

Като самотна птица, кацнала на брега,
от векове стаила шума на вълните,
във загадъчно безмълвие вие снага,
събрала на бури и хали ековете.

Зареяла поглед в безбрежното море
пред дремещия ѝ взор се нижат дните,
в глуха забрава на необятно небе,
отнесли радост и скърби вековете.

А времето-злосторник от света презрян,
вдълбало във плътта ѝ неизличима рана,
която южният вятър, в нощите невзрян,
сновейки с галеща въздишка охлажда.

Щом пътник морен в миг скалата съзре,
в приятна отмора край нея спира,
унесен в шепот на разлюляно море,
щастливият път кът за мечтите си открива.

И в тиха жал проклина на времето пакостта -
как руши нежните души и твърдата скала.

© Мадлен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??