3.04.2014 г., 21:34 ч.

Рано 

  Поезия
330 0 0

Рано

 

В дантелите прозоречният откос

краде деня и улицата теменужена;

кръвта гърми с априлски косинус -

като аларма в седем за пробуждане...

 

Светът се ражда пак за стотен път,

отрязъл нечий образ - ранен спомен,

по свои пътища мърморят си коли

и хората разнасят облаци балони...

 

Обхождат старото бистро два песа,

следят и чакат да не закъснее изгревът.

Оранжеви работници метат със песен

и търсят слънчевия диск да вдигнат.

 

А щом камбаната на храма извести,

животът пак начева с пълна скорост.

Усмихнато надявам старите мечти

и бързам с пролетта да добротворствам.

 

© Златина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??