Под мойта неспокойна стряха
годините ми днес се спряха.
Живота те да ми обсъждат
и без мерак да ме осъждат.
Дали е времето настало
и за последното стъпало,
или пък времето ми свършва
и, че животът се прекършва.
А аз на своя ред очаквам
и без дори да се оплаквам,
да ми дадат една отсрочка,
че рано е да слагам точка!
© Никола Апостолов Всички права запазени