24.07.2021 г., 20:53 ч.

Рано, или късно... 

  Поезия » Друга
404 8 11

За будните запалила е свещ,
нощта си в свята църква претворила.
Целува вятър пламъка горещ.
Кой каза: — Светлината е безкрила?

 

И всеки лъч перце е от крило,
на ангел, който всяка нощ молитва
изрича – за родéн, за опело,
а после тихо в небесата литва.

 

И само тя не мигва до зори,
описала в стиха безсънно време.
Свещица на прозореца гори,
додето сън душицата ѝ вземе,

 

а този сън, вълшебен и крилат,
понася я в светлинните си мрежи...
Дори и да напусне този свят,
единствено нощта ще забележи.

 

Ще ѝ залипсва пламъкът и тя
по вятъра поемите ще пръсне...
И стих, към светлината отлетял,
ще ви намери. Рано или късно... 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??