17.06.2010 г., 17:31 ч.

РАП-броилка 

  Поезия » За деца
603 0 7

 

РАП-БРОИЛКА

 

Рапанът Рапчо рап реди,

три дни не спира да брои,

разбуни цялото море,

не може нищо да го спре.

 

Една акула път му мина,

той смело, смело й намигна.

 

Две морски котки тихо-тихо

помахаха му и се скриха.

 

Три важни шарени скумрии

забравят морските стихии.

 

Четири миди красиви

чинелите удрят със сила.

 

Пет щастливи омара

танцуват до премала.

 

Шест грациозни медузи

тръбят, надуват бузи.

 

Седем кончета морски, опаля,

подскачат до една скала.

 

Скариди осем изпълзяха,

до водораслите се спряха.

 

Девет корала се засмяха,

като слънца засияха.

 

Десет малки рибета

носят на рака кларнета,

 

а Рапчо рапира, не спира,

тез рими отде ги намира....

 

18.02.2010

© Соня Емануилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??