28.06.2018 г., 23:49 ч.

Расни, порасни 

  Поезия » Философска, Гражданска
586 0 1

На моя най-малък внук Виктор

 

Расни, порасни, бабино внуче!
Расни и бързай да хванем звездичките!
Та доде под нослето ти мъх да порасне 
на вдъхновение де те науча.
Ще те чакам сам да протегнеш ръчиките,
сам да научиш уроците лесни:
как да раздаваш зрънцата на птичките,
как да наливаш от птичите песни,
как да си пълниш със слънце торбичката,
как да си мажеш лъчи по филията,
и по тревата на пръсти да тичаш,
как да засяваш живот в дреболиите,
как да познаваш гласовете на птиците,
как да се пазиш от злостно ръмжене,
как да използваш на място пестниците
и да оставаш във вечно летене.
Расни, порасни на баба юначето!
Баба по истински пътища ще те води.
Та додето ти поникне мустачето,
вече да можеш да литнеш свободен!

© Цветка Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно! Чудесна баба си има Виктор! Много мило ми стана! Поздрави!
Предложения
: ??:??