21.03.2023 г., 7:45 ч.

Равноденствието 

  Поезия » Свободен стих
191 0 0

 

 

Равноденствието

 

Равноденствието пролетно врата е

От зимната Нивенна-обстановка

Към лятната градина на Велес.

Врата към работата слънчево-градинно-земна.

 

Погледът-очите ще виждат вече множество неща, 

Краката ще се движат смело-бодро.

Без колебание ръцете ще извършват,

Това, което погледът е схванал.

 

Да се труди, да се движи човек денно,

Това е висша чест-награда за духа.

Морето на живота - ще има силата тогава,

Хората такива да задържи на своя бряг сияен!  

 

Перото "работа в градината-дома",

Го има в списъка на Лесничея.

Човекът "перата" свои да намери -

Плодоносно-радостна е таз идея!

 

Да танцува само от погледа си воден.

Където всяко второ действие извикано е.

Това е шанс за двойна-тройна полза, където

Танц, работа и песен са в едно съединени!

 

Ура

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??