24.05.2024 г., 20:41 ч.

Равносметка 

  Поезия » Философска
176 8 14

И няма Онази с косата да пита

ти шут ли си бил или приказен крал.

Дали ти е служила вярната свита.

В палат или в мръсен коптор си живял...

 

Главата си днес съм готов да заложа,

че няма в отвъдното да понесеш

ни златни кесии, ни дрехи, о Боже!

Плътта неизменно ще стане на леш.

 

И всичко, което си бил - то отива

сред тесни стени от дърво и гранит.

Какъв ти е пътят, вървял ли е криво?

Душата е важна, а другото - бит...

© Миглена Миткова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??