11.08.2007 г., 16:46 ч.  

Равносметка(За Буквите наши!) 

  Поезия
3061 0 11

 


Равносметка


На Павлин и Мариана -
за много години!
от кумеца (не преди всичко)

Морето. Морето...
Какво ли не взе?
И колко Живот ми остави?

Не беше година.
Нито пък - две.
Двайсе години Забрава.
*
На Обич орисан;
В раздяла живял;
Подритван и лъган. И краден.

От рано отписан -
горчив карнавал!
За ласката истинна жаден.

На хората чужди
в устата - без свян.
Децата пораснаха боси.

За долари бачка!
(Но свири баян!)
Цената? - Това друг въпрос е.
*
Морето, морето...
каквото да взе -
Животът не беше Забрава!

Не двайсе' години -
двайсет по две!
Светли дни НЕзабрава.

PS.
Хладен душ, нали?
Но след него и недотам топлата вода ти се струва вряла!


10 Април 2005, Балтик Сий, Бахамите

 

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??