14.07.2017 г., 12:07 ч.

Раят е от ада по-дълбок 

  Поезия
729 3 5

Кап, кап, капе чучура,

а в главата ми брулят вълни,

на кръста пищова в кобура,

пък едното око ми смъди.

 

Едното око на човека

е зло, като рошав глиган,

последна цигара от стека,

ще пуша, леко пиян.

 

И по-дребни гащи сред буря,

изляза ли, идвам измит,

изгасна ми фасът, ще туря

угарката в кутийка кибрит.

 

Та думам ви, щом буря вилнее,

бъдете смели и излезте вън,

и даже някой да се смее,

майната му, ще е някой пън.

 

Светът гъмжи от прости хора.

Не слушайте, как казват няма Бог.

За всичко друго имат те умора,

но без да хулят, никога не спят.

 

Не слушайте, че дуднат – "Дявол няма"

Има, със очите го видях.

Накрай света копае яма,

Глупаците в която да измрат.

 

А той да люпи най-доволно семки,

над недозаритите тела,

дяволът убива свойте фенки,

и шиба ги до лудост и в смъртта.

 

Затуй, когато вън вилнее,

бурята, вий вярвайте, че Бог,

винаги последен ще се смее,

раят е от ада по-дълбок.

© Лебовски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??