16.02.2007 г., 5:52 ч.

Раздяла 

  Поезия
622 0 0
 Раздяла


Тръгваш ли вече?
А бутилката стои почти пълна.
Не е ли вече късно за това?
Не тичахме ли заедно по пътищата
                   на живота?
Не бяхме ли твърде дълго заедно?



Защо? Кажи защо реши да тръгнеш
          в този час?
Нима за теб не струвам аз?
Нима изчерпахме се веч?


Кажи, защо мълчиш на прага на вратата?
Хиляди въпроси, а ни един отговор.
Но - знай - животът върви с теб и без теб.
Но болката остава.
Сърцето ми е жива рана...


Върви, върви, недей се спира,
щом решил си сам да сбъдваш своите мечти.

© Кристина Велева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??