6.01.2007 г., 20:45 ч.

Разголване 

  Поезия
943 0 9

НЕ ИСКАМ ВЕЧЕ ДА СЪМ МОНАХИНЯ,
ОБЛЕЧЕНА В ЧЕРНО, С БЕЛИ МЕЧТИ.
ЖЕНАТА ВЪВ МЕНЕ НЕ ИСКАМ ДА КРИЯ,
В ОГЪНЯ ИСКА И ТЯ ДА ГОРИ.

НЕ ИСКАМ ВЕЧЕ ДА СЪМ СВЕТИНЯ,
СМИРЕНО НАВЕЛА ПОСЛУШНА ГЛАВА,
ДА ПРОСЯ ОБИЧ КАТО МИЛОСТИНЯ.
ПО ДЯВОЛИТЕ, НЕ ИСКАМ ТОВА!

В ОЧИТЕ МИ СВЕТИ ЕДНО ИЗКУШЕНИЕ,
НЕ ИСКАМ ОТ НЕГО ДА ИЗПИТВАМ ВИНА.
ДА ТЕ ЖЕЛАЯ НАЛИ НЕ Е ПРЕГРЕШЕНИЕ?
ЗАЩО ИНАЧЕ ГОСПОД СЪЗДАЛ МЕ ЖЕНА?

© Виргиния Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??