Jan 6, 2007, 8:45 PM

Разголване 

  Poetry
1017 0 9

НЕ ИСКАМ ВЕЧЕ ДА СЪМ МОНАХИНЯ,
ОБЛЕЧЕНА В ЧЕРНО, С БЕЛИ МЕЧТИ.
ЖЕНАТА ВЪВ МЕНЕ НЕ ИСКАМ ДА КРИЯ,
В ОГЪНЯ ИСКА И ТЯ ДА ГОРИ.

НЕ ИСКАМ ВЕЧЕ ДА СЪМ СВЕТИНЯ,
СМИРЕНО НАВЕЛА ПОСЛУШНА ГЛАВА,
ДА ПРОСЯ ОБИЧ КАТО МИЛОСТИНЯ.
ПО ДЯВОЛИТЕ, НЕ ИСКАМ ТОВА!

В ОЧИТЕ МИ СВЕТИ ЕДНО ИЗКУШЕНИЕ,
НЕ ИСКАМ ОТ НЕГО ДА ИЗПИТВАМ ВИНА.
ДА ТЕ ЖЕЛАЯ НАЛИ НЕ Е ПРЕГРЕШЕНИЕ?
ЗАЩО ИНАЧЕ ГОСПОД СЪЗДАЛ МЕ ЖЕНА?

© Виргиния All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??