25.01.2009 г., 22:38 ч.

Разговор 

  Поезия » За деца
670 0 1
Разговор
Малко, алено лале
разговаря с дете:
Ах, детенце непослушно, 
що ти сторих, мило,
че прекърши ме така?
Исках аз да те запазя
сред цветя отбрани
в моя нов хербарий - 
отговорило детето.
Моля те, не ме погубвай - 
трепнало лалето.
Искам тук да си живея,
сред цветните лехи.
Мъка свило детското сърце,
ръка протегнало то 
към приведеното стебълце
и нежно го погали.
Странна топлина
почувства детската ръка...
Малко, алено лале,
благодаря ти от сърце!

© Стоянка Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??