Jan 25, 2009, 10:38 PM

Разговор 

  Poetry » For kids
675 0 1
Разговор
Малко, алено лале
разговаря с дете:
Ах, детенце непослушно, 
що ти сторих, мило,
че прекърши ме така?
Исках аз да те запазя
сред цветя отбрани
в моя нов хербарий - 
отговорило детето.
Моля те, не ме погубвай - 
трепнало лалето.
Искам тук да си живея,
сред цветните лехи.
Мъка свило детското сърце,
ръка протегнало то 
към приведеното стебълце
и нежно го погали.
Странна топлина
почувства детската ръка...
Малко, алено лале,
благодаря ти от сърце!

© Стоянка Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??