13.12.2017 г., 12:56 ч.

Разговор между животни 

  Поезия » Друга
357 0 2

Разговор между животни
    / отново басня/

 

Излезнала е на разходка
една разкошна селска котка,
преди да иде на тавана
мишленце крехко да си хване.

Но не щеш ли, вижда Шаро,
едно махленско куче старо,
от старост в пътя да криви
и мацката се разгневи!

"Къде си тръгнал пред просото,
ни виждаш ли къде вървиш,
в мегдана ли си на хорото,
какъв дъртак си Боже, виж!"

А престарелия глупак,
на котката отвърнал пак:
- Ти старците не уважаваш
и все по нагла котка ставаш,
но не след дълго и ти виж,
при мене ще се наредиш!

И аз бях друг на младини!
Но днес проклинам  свойте дни!..


  12.12.2017г.София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??