5.10.2022 г., 6:48 ч.

Разговор по жицата 

  Поезия » Любовна
206 0 0

 

Настигна ме във тъмното
По жицата,сякаш протегна ръка...
Много не те разбрах...
Пошепна слова,
сякаш... нещо искаше да ми кажеш
Вслушах се
Но, не разбрах!
Вложи ли смисъл в речта?
Времето да обсъждаме ли...
само тъй позвъня?
Или пък, онази, суха река...
останала между нас до сега?
Ти си мърмориш...

Сякаш се мъчиш
от сух кладенец,
кофи да вадиш с вода!

Аз помълчах...

После...
Късно е! - казах
Тук всичко, почти прегоря!

Може би,
вече няма... за какво да говорим!?
И Ти...изведнъж заваля!!!

 

Valentina Mitova©

02/07/2020

© Valentina Mitova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??