Какво ти слънце, то е жълта песен,
по цялото небе се е разляла.
Денят е зимен, топло интересен.
Подобно кораб сред лъчите плава.
Жадувам зимна пролет да наднича
с кокичета, иглики, минзухари.
И знам, че бързам, но си я обичам,
и слънчевата песен да ме пари.
© Милена Френкева Всички права запазени