5.02.2009 г., 9:30 ч.

Разговорка 

  Поезия » Друга
1064 0 19

Цял живот, приятел, аз това се уча:

женски да се моля, мъжката да псувам.

Времената кофти, но на хора случих,

нищо, че държавата пет пари не струва.

 

Някой си играе с нас, както аз със думите,

дето ги събирам и редя без цел.

Затова, приятел, пак ти казвам: умната!

Всекиму дай точно, колкото си взел.

 

А за мое всичко, искам ти едничко,

за късмет и здраве в тая немотия,

ако си набожен, запали свещичка,

ако си безбожен – пий една ракия.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??