30.10.2007 г., 14:02 ч.

Разкажи ми приказката за самотните цветя... 

  Поезия » Друга
801 0 6

Разкажи ми приказката за самотните цветя...

Онези, които сам-сами растели там, на края на света...

Помня, че тъй красиви те били,

че влюбени във тях останали златните слънчеви лъчи....

 

И всичко де що минело край тях

оставало си там...

Да ги гледа и обича...

Да ги милва и в любов да им се врича...

 

И славеят им пеел песен всеки ден...

„Обичам ви... Бъдете с  мен...’’

Но гласът му, тъй божественно прекрасен,

не бил достатъчно красив за тях...

И дошъл мигът ужасен

да си тръгне... Натъжен...

И безкрайно жаден за любов...

 

И дъгата всеки ден се будела над тях...

Усмихвала се и им думала...

С най-чудесен сладък глас...

„Обичам ви... Бъдете с мен...”

 

Но багрите й приказно прекрасни

бледнеели пред тези техни цветове...

„Тръгваме си... Най-добре ни забравете...

Нека споменът за нас умре...”


И така останали самотни тези няколко цветя...

Пленяващо красиви... Най-идеални на света...

И красотата проклятие била...

Пазела ги най-далеч от любовта...


И тъй умряли те проклети...

Най-красиви на света...

Но най-самотни и нещастни...

Дарени с най-блажена красота...

© Марина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??