РАЗКАЯНИЕ
От няма болка цялата съм синя,
като небе с препердени очи -
разкъсана от птиците коприна.
И кой ли ще я заличи...
От синя болка цялата съм няма.
Прегризвам устни – да я затая.
Кръвта, която в гърлото я няма,
задавя рукналата тишина.
Превърнала крилете си в жарави,
окрилена от всеки свой замах,
и чужди, и приятели предадох,
отритнах ги, препънах се във тях.
Дърветата по пътя си разплаках
и изведнъж така ми достудя -
в цъфтежа скриваха наболата си младост,
аз в сенките им – своята вина.
И все от синя болка,
пак съм няма…
Как прошка да поискам!
От кого?
Бодат крилете ми –
осакатени врани,
направо в божието око.
© Румяна Славкова Всички права запазени