23.01.2016 г., 18:27 ч.

Разказвах ти за вярата 

  Поезия
580 0 8

Разказвах ти за вярата...

Валеше.

Измокриха се всичките стъкла!

А вътре в теб

поникваше полека

една надежда

с образ на жена -

жена, 

която знае да обича

и да прощава грозните неща, 

усетила и нежност,

и себичност,

успяла да изплува

от смъртта.

А смърт е всичко в мислите,

което

отнема и покоя, и съня.

Умирали сме всеки път

в сърцето,

когато си отиде радостта!

Разказвах ти за вярата 

и ето -

след бурята е грейнала

дъга!

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??