3.02.2008 г., 7:57 ч.

Разкъсаха се струните... 

  Поезия » Любовна
774 0 2
Разкъсаха се струните...

Разкъсаха се струните, а безнадеждност - рязка
и разливаща отрова, покрива вечерта.
Една единствена въздишка на копринените ласки,
с едно сбогом, изтръгнато и кървящо, на мечта.

С виковете на стоманените плащи на безветрието,
с призраците на студената покривка безнадеждност,
екотът на болката пронизва и столетните,
невъзмутими истини на избягалата нежност.

Кървящи, парещи, копнеещи, изгарящи тръпки
прекъсват поречното вълнение на смисъла.
Притихнали са мъките; болезнени и плахи стъпки
разгръщат ехото на раната написана.

© Люба Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря много!
  • "Притихнали са мъките; болезнени и плахи стъпки
    разгръщат ехото на раната написана."
    Хареса ми! Поздрав от мен!
    Добре дошла, Люба!
Предложения
: ??:??