3.09.2019 г., 0:46 ч.

Различните 

  Поезия » Друга
237 1 2

Над реки и над полета, скрили есенни листа –
в град творили две момчета за човешката съдба.
Този свят е тъй огромен и се движи все напред!
Ще харижа нежен спомен и ще литна към Тибет.

 

Любовта какво ли струва и дели ли се надве?
Знам, че болките лекува и е ангелско небе – 
храм за вяра и надежда. Тя в сърцето ми тупти,
а животът ни се свежда до усмивки и сълзи...

 

Ще се смеем и в неволи – две препускащи слънца,
и ще леем куп глаголи... Смело вярвай в чудеса!
Дъжд земята напоява и се раждат плодове...
Дръж покоя си в гълчава и стихийни ветрове.


Всяко лято отминава и представя есента,
а злокобната забрава го повдига над ръба.
Ние с път сме се родили и пътуваме докрай,
и в мечтите сме открили, че се крие малък Рай!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесах!Поздрав!
  • Ще ходиш до Тибет? Това е супер! И аз бих искала да мога да отида там. Когато душата се отделя от тялото има три дни, в които може да лети където си пожелае. Тибет е едно от местата, което душата ми ще посети. Тибет и Кайлаш планина, която се намира там. Попътен вятър и успешно завръщане!
Предложения
: ??:??