11.04.2019 г., 0:56 ч.

Различните изгреви 

  Поезия » Друга
476 0 3

Аз по зората подреждам деня си,

като светилниче в пътя господен ми...

Изгревът ален с вятър се кръсти  -

рушѝ душата ми, брули ми спомена.

 

Изгрев сред облак... В него потъвам,

като коруба, прогнила отвътре.

После ме връща в деня да тъгувам.

Учи ме как да се будя за утре.

 

Аз даже не искам зората да дойде -

днешното утро е болката вчера.

Буди ме навикът, будят ме моите

мъка, безсилие, страх и химера.

© Калина калина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??