17.05.2020 г., 23:59 ч.

Разлъка 

  Поезия » Любовна
610 0 0

Но ти ще продължаваш да изискваш от мен алегории на вечността

и ще продължаваш да ме попълваш като съдина пред всички.

А аз ще тръгна някой ден както Одисей към своята Итака.

Ще скъсам с всичките обреди и лъжливи иносказания,

и ще преобладавам до началото на бала на душата.

Защото разлъката не е ни блажена разтуха, нито безразличие.

Нито търся отговор от теб, нито ще те лиша от себе си.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??