17.07.2013 г., 10:02 ч.

Разлюля ми се душата... 

  Поезия » Друга
437 0 4

Разлюля ми се душата...

 

Разлюля ми се душата,

как желаех да те спра-

да не отнесеш омаята

тъй чаровна на нощта!...

 

Любовта ни, оцеляла

най-загадъчно до днес,

може би е разцъфтяла

както вишната нощес...

 

Топлината от леглото

можеш ли до вечерта

да опазиш ти, защото

пак ще ни е нужна тя!...

 

... Разлюля ми се душата:

как желаех да те спра...

Стой, да продължи омаята

тъй чаровна на нощта!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??