30.10.2018 г., 19:14 ч.

Разлютената есен 

  Поезия » Пейзажна
360 0 0

РАЗЛЮТЕНАТА ЕСЕН


О,днеска есента е разлютена
дойде нахъсана от яд ...и зла,
подгони "хубавото" със остена.
И побесня над нашите села.

 

Изгони Слънцето и топлината
и като луда със камшика заплющя.
Изгони багрите и на гората,
на облаците нещо закрещя!

 

И люто се разсърди и заплака,
заля ни със студената вода.
Страхотна е и мамата си трака
и като страх в душите ни се вля!

 

Онези дни от лятото ги няма
и света по риза оголя!
Земята затъжи с тъга голяма,
за всичко туй виновница е тя!


23.10.2010г. София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??