12.11.2006 г., 22:02 ч.

Размах 

  Поезия
666 0 14
Размах

Удоволствие е
да грабнеш четката,
хубав бял лист,
акварели,
бурканче с вода...
И да започнеш
да създаваш:
зелена поляна -
ех, наводни я малко дъждът,
кола с гуми и фарове,
с марка на покрива,
самолет – със сиви крила,
а пилотът си ти,
приятел – с кръгло лице
и руси къдрици,
семейство
заедно с влакчето Томас...
И да пееш –
за оранжево море
и оранжеви облаци,
за буквите,
строени във азбука,
докато тате
сменя
лист след лист
и попива водата...
И денят
да е толкова
хубав...

© Доли Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??