16.05.2013 г., 15:43 ч.

Разминаване 

  Поезия » Друга
376 0 2

 

 

 

                                Разминаване

 

 

                  Искам да съм чужда

                                  и ще бъда чужда.

                   Мисълта ми

                                  ще е чужда.

                   С чужди думи

                                   ще обличам обичта.

                  Чужденка сред чужди,

                                     чужденецо,

                   нямаме един

                                   към друг вина.

                  Боли ни още

                                  ранена рана

                   от приятел.

                                  Често  присядаме

                 до общата Съдба,

                                  но ти оставаш

                  вечен наблюдател.

                                  Истината с теб

                   е винаги  сама.

                            В стихчетата, знам,

                   все нещо

                               ще подскажеш -

                   за думичка, за римичка -

                              дори и за кураж.

                    И скрит зад мъдреците

                              искаш да разкажеш -

                   как нищо няма смисъл,

                               животът ни е грях.

                     Не искаш да повярваш,

                               че с облаците - важен -

                    лети и черен гарван,

                                и носи скъп багаж.

                    Откраднал е от онзи,

                             звезден прах - елмазен -

                                     тайна на гадател -

                    че светът е хубав

                                     и  не е мираж.

                           

 

                                 

 

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??