26.10.2014 г., 21:58 ч.

Разминаване 

  Поезия » Любовна
497 0 3

На разминаване в сънища - будни

Наранени, влюбени, тъжни и блудни

Протягаме ръце, чувствено бледни

Оставяме пътища за двама ни верни!

 

Докосваме чувства тревожни, сломени

Оставяме дълго в нови промени

Радост ни носи отвъд небесата

Защото се сливат, обичат сърцата!

 

Някъде в неизвестното път ще поема

Първата ласка само за спомен ще взема

Помниш ли ? Скрих я в твоята книга

До сухата, сухата, бяла роза унила!

 

Какво ли още да взема на разминаване

Есен, последна наподобяваща прощаване

Есен, която пристига с тъжна песен

Жълтите листа шумолят с тон унесен!

 

На разминаване очите с тъга се поглеждат

Как искат ръцете да се протегнат

Топлинка ще си вземем малко за сила

Защо ли? От този миг  обичта е незрима!

 

Ако вярваш в обичта ще се спасиш

Чака те друга няма сам да вървиш

Може би аз да съм тази другата

Не те пускам дори да съм в урната!

 

Така необмислено се разделяме

От животът си доброволно отнемаме

Тъгуваме, че нелепо уж сме обречени

От дугите хора "глупци" сме наречени!

 

При все, че живеем неспокойно и заедно

Тайните мисли тълкуваме правилно

Само в сънят си на разминаване

Кълнем се, молим се за оцеляване!

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви, че прочетохте и ме разбирате!Думите' чувствата идват набързо, оставят ни, страдаме и продължаваме!
  • Тъжно,човешка изповед!
  • Ако вярваш в обичта ще се спасиш

    Чака те друга няма сам да вървиш

    Може би аз да съм тази другата

    Не те пускам дори да съм в урната!

    Харесва ми начина по който изразяваш любовта си Поздравления!
Предложения
: ??:??