Размишление
Образите на деня искат внимание.
Да се гледат-да се мисли върху тях -
Може-трябва.
Има поличби-съвпадения-събития във дните.
Те са указание.
Има нужда от нас света.
За хранене с внимание.
За уравновесяване на човек-животни.
Енергия и здраве имаш щом - "пари във джоба имаш".
Тялото човешко най-важно тук условие явява се.
Не искаш да извършиш нещо.
Но - трябва.
Горичката крайпътна се нуждае от присъствието твое.
И ти от нея се нуждаеш.
Указание е това.
Свободата си пази.
От свободата времето се ражда.
И там дела те чакат.
Дела скромни.
Отиди ти в таз горичка.
Събуй се бос - напред-назад ходи,
Нагоре и надолу.
Плюс получаваш.
Енергия и бодрост.
От "тръните" хорски не бой се.
Прокарай си пътека там сред тях.
Ходи-движи се смело ти по нея.
Безопасен път това е.
Действието по себе си само е пътешествие.
Направи го и гледай.
Погледът твой мисли ти дава.
Светът свой направи.
Сей "парите" за света.
Семена са те - от тях ще се градина прекрасна сътвори.
Горичката "градина" е.
Смей се и се радвай ти в победите твои.
Разумност внасяй - красота.
Не знаеш да правиш какво, но
Поглед имаш и мисъл.
Те ще ти покажат път-пътека.
Тялото здраво е нож наточен.
"Ножовете" свои точи често!
Хранят се те така.
Да вземеш нож остър, да режеш с радост,
Не е ли щастие това?
Размишлявай-медитирай през нощта.
Из стаите ходи безшумно.
Лампите не светвай.
Да се светва лампа през ноща без крайна нужда - слабост е.
Изучавай силните позиции на духа си.
Там живей.
Дух без труд да живее дълго не добре е.
Духът е мъж - да побеждава той обича.
Ходенето (горно) във горичката е малък труд.
И трудът малък е за духа храна също.
И за прекрасната душа.
Не предопределяй строго - какво да правиш.
Нужното правѝ.
Сутрин има за правене неща нужни.
Побягай "гол" и бос във твоята градина.
Гледай и мисли - дела скромни предстоящи виж.
Дните са различни защото е времето различно.
Облей се сутрин с вода студена за миг.
Прекрасно е това събуждане.
За духа твой и тяло.
Клетки, органите негови да живеят сносно искат.
Дай им тоз живот.
Медитирай всеки ден, но непринудено.
Напрежение-неудобствата издържай.
Така се ток-"електричество" поражда.
Чрез този ток храна-живот-жизнени пари пораждаш.
До средата само си угаждай.
Отгадавай нужните на нещата и делата граници-предели.
В удобствата не се отпускай крайно.
С идеите тези тук - те каня да живееш.
За тялото свое, ум, душа и дух.
Боговете не забравяй.
Свещенните техни имена.
Силни думи те са!
Слава на Велес, на Лесничея (с него) слава.
Щастлив и радостен бъди.
Ако нямаш радост - с труд я получи.
Живей-танцувай-смей се-пей.
Според на момента - неговият зов.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени