9.07.2007 г., 13:19 ч.

Размисли при гроба на Майка ми 

  Поезия
1111 0 7
Отново вкъщи се завръщам, Мамо,
но чувствам хлад и липса на уют.
И търся вечно силното Ти рамо,
подкрепящо ме в мигове на смут.

Докле съм жив Ти в мене ще живееш,
в делата ми сияйна ще блестиш.
И с право над смъртта ще се надсмееш,
на враговете си готова да простиш. 

Споделям, Майчице, живота си със Тебе,
потребно е за двама ни това.
Ликът Ти светъл да пребъдва в мене,
изваян, чрез безсмъртните слова.

Така раздялата ни временна ще бъде,
но всъщност винаги ще сме със Теб в едно,
защото паметта Ти ще пребъде
в Твоя син сред пламенна любов.

Там някъде в безкрая на Всемира,
пътеките ни ще се съберат,
чрез Любовта душите се намират
и продължават своя вечен път. 
 

© Виктор Костадинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??