1.12.2023 г., 10:37 ч.

Размисъл 

  Поезия » Друга
95 0 0

На всички свои близки и роднини

аз новата ни книжка подарявам

с надежда плаха, че за след години

от себе си тъй спомен им оставям.

 

На брат ми внучката, тийнейджър същи,

с цветист език разказа ми самичка,

как вечерта, прибирайки се в къщи,

на масата видяла тази книжка.

 

„Прибрах се късно вечерта и гледам:

там книжка пльокната небрежно беше.

И знаеш ли, веднага се досещам,

че ти при дядо си пристигнал вече.

 

Признавам, откровението много

ме впечатли. Замислих се тогава:

Щом близките ни книжките ги „пльокват“,

останалите с тях какво ли правят…

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??