4.07.2007 г., 14:28 ч.

Разумно 

  Поезия
846 0 8
                     Разумно

Мога да съм аз обсебващо омайна,
неустоима, мъничко дори потайна.
Да замъгля с лазурен поглед сетивата ти,
с усмивка топла да премахна болката ти.
С лика ми да заспиваш и да се събуждаш, 
със всяка твоя мисъл да ме съпровождаш.
Да, мога.

Но... няма, няма да съм изкусителна,
да злоупотребявам или заблуждавам.
Да ставаш моя жертва изкупителна
не искам и не мога да ти позволявам.
Ах, как не искам да съм извинителна,
но таймингът виновен е, не аз.
Реших.

На разума си ще заложа. Мъчително е
от корен да изтръгна порочното терзание.
Сърцето някога дали ще ми прости?!
Надявам се, поне да ме разбираш ти.
И пак в съня си ще те благославям,
че тебе има те и те познавам.
С обич.

© Мери Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??