7.10.2022 г., 7:55 ч.

Реален живот 

  Поезия » Философска
363 0 2

До 60 изкарах,

инфаркта два прекарах.

Сърцето се разхлопа,

бъбрекът притропа.

 

Простотата ме блъсна,

конфорта ми прекъсна.

Вече с уролога

водя диалога.

 

Кръстът ме остави,

хич не се забави.

Стомахът банално

ми направи кално.

 

Кръвното варира,

захарта вибрира.

Зле съм със очите,

камо ли с парите.

 

Джипито отсече:

"Пътник си човече!"

А пишете проза

с тази диагноза!

 

Аз съм си корав,

не и толкоз здрав.

Даже с тоя списък

не издавам писък.

 

Да, ще ритнем топа

и ще викнат попа.

Ала, туй след време...

Сега не ми дреме!

 

Мачкам ги чаршафите,

празня ги гарафите

с кюфтета и луканка.

Абе, ох бабанка!

 

И римите намирам...

Що да се стресирам?

От мен запомнете-

като мен бъдете!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??