17.07.2007 г., 0:01 ч.

Реалистично 

  Поезия
706 0 8
Хората се срещат...

... и срещнаха се двама души...
в момент на слабост... липса... самота.
Намериха се... не случайно...
откриха се... в делничната сивота...

... и споделиха страст, мечти, копнежи,
жадувайки за всеки миг... несподелен...
очите им блестяха... заслепени
от чувствата вилнеещи... И ден след ден

изпиваха се... търсеха се... Лудост
обхванала ги бе... като змия...
увиваща и стягаща душата... Буря
безмилостна, изгаряща... А след това?

Не питаха... Не искаха да знаят...
потънали в сладост... и във красота...
Открадвайки щастливи мигове... и радост
... отдали воля... на греха...

... и разделят.

Сбогуваха се... тези двама души
в момент на ярост, болка и тъга...
Различни бяха и едва ли...
един на друг дариха си това,

което всекиго от тях бленуваше...
И нежна болка всеки съхрани... Лъжовен мир
със себе си... с околните, ликуваше...
че бе това поредният Захир...

© Детелина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??