Две шишета морска сол,
по-голяма шепа перли,
не е нужно да си гол
стига ти, чe си изперкал.
Ситен пясък три буркана,
колкото да ти набожда
и да нямаш в къщи вана
хич, недей да се тревожиш.
С пет вълнички, златен залез –
и в легенче синьо става.
Ей, не се разсейвай – заплес,
ще записваш отначало!...
Три лъжици разтопено
нежно облачно масло,
слънце – колкото поеме:
повечко – добре дошло!
Чаша винце си наливаш,
докато се втасваш бавно,
не – водата не изстива!
Нещо размечта се явно...
Как така?! Сега ме втресе,
по рецептата... дали?
Сняг и минус, минус десет..
Два легена!... – Да вали!