28.08.2020 г., 10:43 ч.

Ред от любовни романи 

  Поезия » Друга
438 3 7

Не мислѝ, че не мисля за теб.
Разберѝ – тишината ме брани.
Ти не си в параграфа ми „след“,
а си ред от любовни романи.

Ти си мед за душата в съня
и билет за лазурна епоха.
Ти си моята бурна съдба
и куплет на листа на пройдоха.

Ти рисуваш живота с очи
и танцуваш с морето любимо.
Ти царуваш в сърцето. Боли
да жадувам за време незримо.

Аз пътувам унесен на юг.
Ти, любима, на изток отиваш...
Как желая сега да си тук,
но с безкрая красиво се сливаш...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??