Дали ще се завърнем по-потребни
по жиците превърнали се в струни
и цялото богатство ще е време,
защото ще се харчи помежду ни,
на нотите в отвесните чертички,
на ключа сол в спиралата самотна,
дали ще се завърнем като птици
с присъда за летене доживотна?
Дали ще се опитаме да чуем
на покривите как тежат крилата,
висулката преди да се отчупи
как свършва миг до следващия кратък...
ледът разлистващ светлина в кристали,
въздишка как разсича се от болката...
Дали ще се опитаме да станем
и да си кажем честно – стига толкова!
Дали ще си измисляме причини
да нямаме очи и да не видим
по ръбовете остри и с невинност
снежинки как целуват керемиди
и птиците насън им се усмихват.
... Дали на оня свят звездите падат?...
...Редим се на опашка за безкрая.
Изтропа пак вратата, вход за ада,
дали е същата врата за рая?!