твоят кораб
ми прилича на Ноев ковчег
заминаваш
за мен неизвестно къде
посред бурни морета
вземаш мислите си единствено
- двойка диви коне
взимаш снимки
- два гълъба
взимаш песен
- двойка бели лисици,
които ще те следят
със очи радиодистанционно
вън потоп
корабът ти набира мощ
няма вечер и сутрин
относително си свободен
само колкото
да нямаш връзки навън
и да ръчкаш
нон-стоп моторите
твоят Ноев ковчег
те отнася далеч
като в сън
и те изгубвам
- аз, клонка маслинена
в двора ти
© Павлина Гатева Всички права запазени